+31 (0)475 249 911 info@mobimall.nl

De mystiek van een automerk is belangrijk voor de waarde van een auto. Want een auto mag dan nog zo bijzonder zijn, zonder merkbeleving verdampt een investering al gauw. Een auto moet namelijk gewild zijn. Ook is de historie belangrijk; Is hij van een bekende persoonlijkheid geweest? Zijn er belangrijke races of concoursen gewonnen? Dit zijn factoren die ook grote invloed hebben. En natuurlijk is niet elke Porsche op het circuit geweest of eigendom van een celebrity, er is nog een factor die van grote invloed is op de waarde van een auto, namelijk; Zeldzaamheid.

Speciale of gelimiteerde productie-series. Hoe minder auto’s er geproduceerd zijn, des te waardevoller. Deze Porsche is ter ere van de 50 jarige verjaardag van de 911 uitgebracht. In 1963 rolde de eerste Porsche 911 van de band. Vandaar dat Porsche deze 50th Anniversary Edition ook in een gelimiteerde oplage van 1963 stuks heeft geproduceerd.

We praten hier natuurlijk over een Porsche met uiterst moderne techniek: De 6 cilinder boxermotor met een inhoud van 3.8 liter levert maar liefst 400 PK en is gekoppeld aan een fantastische 7-traps automatische versnellingsbak die alle kracht naar de achterwielen overbrengt. Aan deze 50th Anniversary Edition heeft men een retro-look meegegeven, precies zoals in 1963 het geval was. Denk daarbij aan retro wijzerplaten, chromen accenten bij de luchtroosters en motorruimte en natuurlijk de prachtige 20” lichtmetalen velgen die direct van de Fuchs velg zijn afgeleid.

Deze prachtige uitvoering maakt onderdeel uit van de collectie die Mobimall aanbiedt en is natuurlijk te bewonderen in de showroom.