+31 (0)475 249 911 info@mobimall.nl

AMG  is een naam die bij de meesten meteen gekoppeld wordt aan Mercedes, maar waar komt het eigenlijk vandaan?

In 1967 starten Hans Werner Aufrecht en Eberhard Melcher een bedrijf dat zich toelegde om auto’s, in dit geval van het merk Mercedes, te optimaliseren voor de autosport. De naam AMG is een samenvoeging van de achternamen van de beide heren en de geboorteplaats van Hans Werner; Großaspach. AMG.

In 1971 behaalde AMG een klasse-overwinning bij de 24 uur van Spa-Francorchamps. Vanaf dat moment ging AMG zich, naast het racen, ook toeleggen op het tunen van ‘normale’ auto’s

Waar het bedrijf startte in een oude molen in de plaats Burgstall groeide het uit naar maar liefst 4 fabrieken in Affalterbach.

In 1993 gingen AMG en Mercedes een verbond aan waardoor ook AMG auto’s in de showroom van Mercedes-Benz werden aangeboden. Toen kwam alles nog meer in een stroomversnelling terecht, mede ook door de toename in bekendheid door deelname aan grote race-evenementen zoals de DTM en het FIA-GT kampioenschap.

In 1999 werd AMG uiteindelijk onderdeel van Mercedes-Benz.

De afgebeelde Mercedes Benz C63 AMG S is er een met een 4.0 liter V8 motor die 510 PK vermogen heeft en 700 Nm aan koppel levert. De accelaratie van 0 naar 100 km/u gebeurt in slechts 4,0 seconden en de topsnelheid ligt net onder de 300 km/u.

Deze Mercedes C63 AMG S maakt deel uit van de aangeboden collectie van Mobimall.